Folkeregisteret

I henhold til folkeregisterloven § 6-1 er det pålagt å melde flytting senest 8-dager etter flyttedato. Husk å oppdatere adresseendring hos folkeregisteret. Det er mye å tenke på i en flytteprosess så hvorfor ikke forenkle den med en enkel flyttemelding til Folkeregisteret hos oss. Få ferdig utfylt folkeregistret til Folkeregisteret.
1. Fyll ut flytteskjema
2. Velg mottakere
3. Send inn flytteskjema
ℹ︎
Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til å melde flytting hvis man flytter til en annen kommune. Flyttemelding må sendes innen åtte dager etter flyttingen.
1Addresse
  2Personlig informasjon

  Tjenesten koster kr 399,- som belastes ditt mobilabonnement ved fullføring av tjenesten.

  Ved å fullføre adresseendringstjenesten får du:
  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte utfylt med dine data.

   Du vil motta en epost med direkte utfylt skjema for flyttemelding til Folkeregisteret. Husk at du og er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret.

  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  Så enkelt er det:

  • Fyll ut adresse og informasjon om deg selv

   Start ved å fylle ut skjemaet for adresseendring.
  • Velg mottakere av din flyttemelding

   Velg hvem som skal motta beskjed om din nye adresse.
  • Send flyttemeldingen

   Fullfør registreringen, og flyttemeldingen sendes automatisk til mottakerne.

   Et ferdig utfylt skjema til Folkeregisteret sendes til din e-post.
  FOLKEREGISTERET

  Det er pålagt å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato. Et ferdig utfylt skjema sendes direkte til din e-post. Husk å laste ned og sende dette til Folkeregisteret innen fristen.

  Gratis postkasseskilt med mer inkludert

  Når du har fullført adresseendringen, som tar bare noen få minutter, får du:

  • Et gratis postkasseskilt (verdi 199 kr)
  • Et ferdig utfylt flytteskjema til Folkeregisteret sendt til din e-post
  • En personlig flytteside hvor du kan se statusen på dine flyttemeldinger
  • Muligheten til å sende flyttemeldingen til et ubegrenset antall mottakere

  Folkeregister og flytteprosess – gjør det enkelt 

  Folkeregisteret er en sentral institusjon i ethvert samfunn, og i Norge er det ingen unntak. Det fungerer som en database som registrerer opplysninger om alle som er bosatt i landet, og er grunnlaget for en rekke viktige tjenester og rettigheter. La oss utforske hva Folkeregisteret er, hvordan det fungerer, og hvordan det kan brukes i forbindelse med flytting og endring av folkeregistrert adresse.

  Hva er Folkeregisteret?

  Folkeregisteret er en nasjonal database som inneholder informasjon om alle som er bosatt i Norge. Det administreres av Skatteetaten og er det offisielle registeret for befolkningen. Registeret inneholder opplysninger som navn, fødselsnummer, adresse, sivilstatus og eventuelle tilknytninger til andre personer, for eksempel ektefelle eller barn.

  Hvordan fungerer Folkeregisteret?

  Folkeregisteret oppdateres kontinuerlig basert på informasjon fra en rekke kilder, inkludert meldinger om fødsler, dødsfall, ekteskap, skilsmisser og flytting. Dette sikrer at registeret er så nøyaktig og oppdatert som mulig. Folkeregisteret brukes av offentlige myndigheter og private virksomheter for å bekrefte identitet, fastsette rettigheter og levere tjenester til befolkningen.

  Hos Folkeregisteret kan du raskt og enkelt melde flytting digitalt ved bruk av bank id. Du kan lese mer om hvordan du kan melde flytting her. 

  Bruk av Folkeregister ved flytting på en effektiv måte

  Når det gjelder flytting, spiller Folkeregisteret en viktig rolle. Det er viktig å melde flytting til Folkeregisteret for å oppdatere din registrerte adresse. Dette kan gjøres på flere måter, inkludert elektronisk via Skatteetaten sin nettside, personlig ved oppmøte på et servicesenter eller skriftlig ved å sende inn en melding per post. Ved å oppdatere din adresse i Folkeregisteret sikrer du at all viktig post og kommunikasjon når frem til riktig sted.

  Ting det kan være lurt å tenke på i flytteprosessen 

  I tillegg til å melde flytting, kan Folkeregisteret også være nyttig i andre aspekter av flytteprosessen. For eksempel kan du bruke Folkeregisteret til å bekrefte din nye adresse når du trenger å endre registrert adresse hos banken din, forsikringsselskaper eller andre tjenesteleverandører. På denne måten kan du sikre en sømløs overgang til din nye bostedsadresse.

  Flytteprosessen kan være både spennende og stressende, og det er flere ting det kan være lurt å tenke på for å gjøre overgangen så smidig som mulig. Her er noen viktige punkter å vurdere i flytteprosessen:

  Ved å ta hensyn til disse punktene og være grundig forberedt, kan du bidra til å gjøre flytteprosessen til en positiv opplevelse og sikre en vellykket overgang til din nye adresse.

  Folkeregisteret er mer enn bare en database

  I tillegg til å være et verktøy for enkeltpersoner, kan Folkeregisteret også brukes til å utforske flyttemønstre og samfunnsdynamikk. Hvem flytter mest? Hvor flytter folk til og fra? Hva er årsakene til flytting? Dette er spørsmål som kan besvares ved å analysere data fra Folkeregisteret, og som kan gi verdifull innsikt i samfunnets utvikling og behov.

  Folkeregisteret er mer enn bare en database; det er en nøkkel til å navigere livets stier og opprettholde orden og tilgjengelighet i samfunnet. Ved å forstå hva Folkeregisteret er og hvordan det fungerer, kan du dra nytte av de mange tjenestene det tilbyr, inkludert muligheten til å melde flytting og endre din registrerte adresse. Utforskning av Folkeregisteret kan også gi innsikt i samfunnets dynamikk og hjelpe med å tilrettelegge bedre for befolkningens behov.

  4
  Gjennomsnittlige
  leverandørbytter
  3,000 +
  Fornøyde
  kunder
  9
  Flyttemeldinger
  spart

  Meld flytting til Folkeregisteret

  Hvem henter opplysninger fra Folkeregisteret?

  Når du melder flytting til Folkeregisteret, er det hovedsakelig banker og offentlige etater som NAV, Lånekassen og Skatteetaten som henter opplysninger om din nye adresse. Det er viktig å merke seg at ikke alle selskaper benytter seg av Folkeregisteret ved adresseendringer. Hos Flytteskjema kan du enkelt sende en samlet flyttemelding til ønskede leverandører, selskaper og andre mottakere av din nye adresse.

  Hvor lang tid tar det før flyttingen er registrert?

  Tiden det tar før flyttingen er registrert, avhenger av når du sender inn flyttemeldingen til Folkeregisteret. I mange tilfeller blir adressen godkjent og registrert umiddelbart etter meldingen. Hvis flyttemeldingen må gjennomgås manuelt, kan det ta lengre tid, opp til 10 uker, før flyttingen er registrert.

  Hvordan får jeg beskjed når min nye adresse er registrert?

  Når den nye adressen din er registrert, vil du motta en kvittering i din innboks i Altinn. I tillegg sender Folkeregisteret vanligvis en SMS eller e-post som bekreftelse på adresseendringen. Husk at du også må informere Posten om din nye adresse for å sikre at all post og viktig informasjon kommer frem til riktig sted.

  Hva skjer hvis man ikke melder flytting til Folkeregisteret?

  Hvis du ikke melder flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato, kan du få et overtredelsesgebyr på ¼ rettsgebyr per dag, opptil maksimalt 15 rettsgebyr. Dette kan totalt utgjøre opptil 16 950 kroner. Det er ikke tillatt å ha flere folkeregistrerte adresser, men du kan registrere ulike postadresser uten å endre den folkeregistrerte adressen.

  Hvordan melder man flytting til Folkeregisteret som student?

  Som student er du unntatt fra regelen om å melde flytting dersom du flytter i forbindelse med studier. Du kan velge å melde flytting til Folkeregisteret, men du kan også forbli folkeregistrert på din hjemmeadresse. Det er viktig å oppdatere adressen når du er ferdig med studiene og ikke lenger bor hos foreldrene dine.