Posten adresseendring

Oppdater Posten om din nye adresse. Få gratis postkasseskilt. Gi Posten beskjed om adresseendring ved å fylle ut en enkel flyttemelding. Det er viktig å gi beskjed til Posten om adresseendring for å sikre at brev og pakker blir sendt til riktig adresse når du flytter. Få også ferdigutfylte dokumenter.
1. Fyll ut flytteskjema
2. Velg mottakere
3. Send inn flytteskjema
ℹ︎
Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til å melde flytting hvis man flytter til en annen kommune. Flyttemelding må sendes innen åtte dager etter flyttingen.
1Addresse
  2Personlig informasjon

  Tjenesten koster kr 399,- som belastes ditt mobilabonnement ved fullføring av tjenesten.

  Ved å fullføre adresseendringstjenesten får du:
  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte utfylt med dine data.

   Du vil motta en epost med direkte utfylt skjema for flyttemelding til Folkeregisteret. Husk at du og er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret.

  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  Så enkelt er det:

  • Legg inn adresser og informasjon om deg

   Sett i gang ved å fylle ut skjemaet for adresseendring.
  • Velg mottakere av adresseendringen din

   Velg de mottakerne du ønsker at skal motta
   informasjon om at du har flyttet.
  • Send flyttemeldingen

   Fullfør registrering og flyttemeldingen sendes
   automatisk til mottakerne.

   Ferdig skjema til folkeregisteret sendes til din epost.
  4
  Gjennomsnittlige
  leverandørbytter
  5,000 +
  Fornøyde
  kunder
  8
  Flyttemeldinger
  spart

  Hvordan gi beskjed til Posten om adresseendring

  Opplys Posten om adresseendring i god tid

  Endelig har tiden kommet der det er på tide å flytte inn i nytt hus, leilighet eller kollektiv. Kanskje skal du flytte til utlandet? Uavhengig av hvor din nye adresse er, er det viktig å opplyse Posten om denne adresseendringen. På den måten vil du få tilsendt brev til riktig adresse når du flytter. Vær oppmerksom på at posten ikke automatisk vil bli sendt direkte til ny adresse samme dag som du melder flytting. Derfor kan det være lurt å endre adresse hos Posten i litt god tid. Er det kun postadresse du skal endre? Da kan dette gjøres på Posten sine hjemmesider.

  Bostedsadresse og postadresse

  Skal du endre både bostedsadresse som er Folkeregistrert og postadresse? Hvorfor ikke gjøre det samtidig med en samlet Flyttemelding? Hos oss kan du raskt og enkelt fylle inn informasjon om din nye adresse på nett og få tilsendt dette i løpet av kort tid. På den måten informeres både Folkeregisteret, Posten samt andre leverandører og selskaper om din nye adresseendring.

  Husk at du er pålagt å melde flytting av Folkeregistrert adresse tidligst 31 dager før flyttedato og senest 8 dager etter innflytting. Dersom du ikke retter deg etter disse reglene, kan det påløpe gebyrer fra staten. Er du usikker på hvordan du fyller inn flyttemeldingen eller melder adresseendring til Posten? Kontakt oss gjerne i dag for veiledning og hjelp på vår hjemmeside.

  Ettersending av post til ny adresse

  På Posten sine hjemmesider kan du lese mer om ettersending av post til ny adresse, men det er alltid to måneder gratis ettersending inkludert. Dersom du ønsker ettersending i en lenger periode enn det som er inkludert kan dette legges til mot et pristillegg. Ettersending av post vil si at de selskapene som ikke har mottatt oppdatert adresseopplysning og sender post til din gamle adresse, vil få denne videresendt til ny adresse. På den måten vil du i løpet av kort tid få tilsendt post som var adressert til gammel adresse, hjem til ny adresse uten pristillegg de første to måneder.

  Økning i flyttingen når man kommer i en viss alder

  Samfunnet er i stadig endring og man ser en tendens til at et økende antall gifte par blir skilt når de kommer opp i en viss alder. I dag er det et betraktelig større antall personer som skiller seg i rundt 50 årene enn tidligere, noe som også resulterer til at man flytter og endrer adresse. Det er ikke kun skilsmisse som bidrar til en økt flyttestrøm for de godt voksne, det er også en endring i livsstil. Mange har kanskje voksne barn som har flyttet ut for å studere eller jobbe og har ikke lenger like stort behov for et hus med mange soverom og stor hage.

  Flyttingen styres av ulike livsfaser

  Flyttingen i Norge styres av ulike livsfaser og leiligheter i mer urbane strøk som gjerne representerer et enklere liv på den måten at man ikke trenger passe på hage og diverse vedlikehold på samme måte, spiller en viktig rolle. I tillegg reiser nordmenn i langt større grad enn tidligere. Man har gjerne en mer fleksibel jobb eller mulighet for å flytte på seg av ulike grunner. Dette bidrar til at et stort hus med mye vedlikehold på fasade og uteområder fort kan koste mer enn det smaker.