Posten flytting

For å sikre at du mottar viktige brev og annen informasjon som blir levert til din postkasse på ny adresse, må posten informeres om flytting. Det er mye å huske på i en flytteprosess og mange føler at tiden ikke alltid strekker til. Ved å benytte deg av vårt folkeregistret blir prosessen automatisk forenklet, og Posten får informasjon i løpet av kort tid.
1. Fyll ut flytteskjema
2. Velg mottakere
3. Send inn flytteskjema
ℹ︎
Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til å melde flytting hvis man flytter til en annen kommune. Flyttemelding må sendes innen åtte dager etter flyttingen.
1Addresse
  2Personlig informasjon

  Tjenesten koster kr 399,- som belastes ditt mobilabonnement ved fullføring av tjenesten.

  Ved å fullføre adresseendringstjenesten får du:
  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte utfylt med dine data.

   Du vil motta en epost med direkte utfylt skjema for flyttemelding til Folkeregisteret. Husk at du og er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret.

  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  Så enkelt er det:

  • Legg inn adresser og informasjon om deg

   Sett i gang ved å fylle ut skjemaet for å melde flytting.
  • Velg mottakere av flyttemelding din

   Velg de mottakerne du ønsker å melde flytting til.
  • Send flyttemeldingen

   Fullfør registrering og flyttemeldingen sendes automatisk til mottakerne.

   Ferdig skjema til folkeregisteret sendes til din epost.
  4
  Gjennomsnittlige
  leverandørbytter
  5,000 +
  Fornøyde
  kunder
  8
  Flyttemeldinger
  spart

  Husk at Posten må informeres om flytting

  Informer om flytting til Posten for å motta brev og pakker

  Når du melder flytting av bostedsadresse til Folkeregisteret, kan dette gjøres tidligst 31 dager før flytting og senest 8 dager etter. Når du melder flytting av bostedsadresse, kan du også melde flytting av postadresse samtidig. Ved å fylle ut en samlet flyttemelding på vår hjemmeside kan du raskt og enkelt få gitt beskjed om adresseendring til både Posten og Folkeregisteret. Det eneste du trenger å gjøre er å sette av et par minutter for å fylle ut skjemaet som du i løpet av kort tid vil få tilsendt ferdig utfylt. Vi på Flytteskjema ønsker å gjøre flytteprosessen så enkel som mulig for deg som kunde.

  Flyttemelding på nett med Posten

  Ved å benytte deg av vår flyttemelding som nevnt ovenfor gjør du flytteprosessen enklere og kan konsentrere deg om andre ting i en hektisk prosess. Vi sørger for at Posten, Folkeregisteret og de leverandører og selskaper du ønsker å varsle, får beskjed om din oppdaterte adresse. Vær oppmerksom på at det kan ta noe tid før posten blir sendt til din riktige adresse. Derfor kan det være lurt å være ute i god til for å varsle om adresseendring. Samtidig kan du ikke melde fra tidligere enn 31 dager før når det gjelder endring av bostedsadresse hos Folkeregisteret.

  Benytter du deg av postboks?

  På Posten sin hjemmeside kan du raskt og enkelt bestille eller oppdatere leie av postboks. Det vil ta ca. Fire virkedager før postboksen er klar for bruk fra bestillingsdato. Det er viktig å ta med gyldig legitimasjon for å få utlevering av nøkler på poststedet når postboksen er klar for bruk. En postboks kan brukes av hele husstanden og du kan hente posten akkurat når det passer for deg. Når det gjelder leiepriser avhenger dette av størrelsen. Velg mellom liten eller stor postboks. Deretter er et som regel et etableringsgebyr og en års-eller-månedspris som tilkommer.

  Hvordan opprette eller endre postboksavtale

  For å opprette en postboksavtale må du benytte deg av bank ID for å logge deg inn. Du kan deretter søke om ledige postbokser på valgfritt sted og velge de medlemmer av husstanden som kan motta post her. Når bestillingen er gjennomført vil du få tilsendt din nye postboksadresse. Dersom du på et tidspunkt ønsker å endre bestillingen eller hvem som skal motta post kan dette gjøres på Min Adresse eller ved å kontakte kundeservice. Uavhengig av om det er postboks eller en annen postadresse som skal flyttes er det viktig å gi beskjed til Posten. På den måten er du sikker på at du får tilsendt viktig post og annen informasjon til rett adresse