ℹ︎
Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til å melde flytting hvis man flytter til en annen kommune. Flyttemelding må sendes innen åtte dager etter flyttingen.
1Meld flytting her

    Adresseendring

    Visste du at det å melde adresseendring ikke trenger være en komplisert og tidkrevende prosess? Fyll ut en enkel flyttemelding og motta et ferdigutfylt skjema til Skatteetaten med adresseendring. På den måten vil viktige mottakere bli oppdatert på din adresseendring.

    Slik gjør du det:

    • Fyll ut adresse og informasjon om deg selv

      Start ved å fylle ut skjemaet for adresseendring.
    • Velg mottakere av din flyttemelding

      Velg hvem som skal motta beskjed om din nye adresse.
    • Send flyttemeldingen

      Fullfør registreringen, og flyttemeldingen sendes automatisk til mottakerne.

      Et ferdig utfylt skjema til Folkeregisteret sendes til din e-post.
    FOLKEREGISTERET

    Det er pålagt å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato. Et ferdig utfylt skjema sendes direkte til din e-post. Husk å laste ned og sende dette til Folkeregisteret innen fristen.

    Ved å fullføre adresseendringstjenesten får du:
    • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

      Søk, velg og legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

    • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte utfylt med dine data.

      Du vil motta en epost med direkte utfylt skjema for flyttemelding til Skatteetaten. Husk at du og er pliktig til å melde flytting til Skatteetaten.

    • Gratis postkasseskilt

      Fullfør adresseendringen på få minutter og få et gratis postkasseskilt (verdi 199 kr)

    Alt du trenger å vite om adresseendring folkeregisteret

    Livet er fullt av endringer. Noen av de mest betydningsfulle endringene skjer når vi flytter. Enten det er drømmejobben i en ny by, et nytt hjem for familien, eller kanskje en hyggeligere bolig nærmere naturen. Ved hver vending er det viktig å huske på en essensiell oppgave: adresseendring i folkeregisteret. Men hvorfor er dette så viktig, og hvordan påvirker det ditt daglige liv?

    Hvorfor er adresseendring i folkeregisteret så viktig?
    Det å holde folkeregisteret oppdatert med din nåværende adresse er mer enn bare en formell plikt; det påvirker mange aspekter av ditt daglige liv.

    • Eksempel på skatteoppgjør: Tenk deg at du venter spent på skatteoppgjøret, men fordi adressen din i folkeregisteret ikke er oppdatert, havner viktige dokumenter på avveie.

    Hvordan og når bør du melde adresseendring?

    Prosessen med å melde adresseendring til folkeregisteret er enklere enn mange tror, og det kan spare deg for mye bryderi nedover veien.

    • Eksempel på flytting til ny kommune: Sarah flytter fra Oslo til Bergen for en ny jobb. Hun vet at å melde adresseendring ikke bare sikrer at hun mottar posten sin, men også at hun stemmer i riktig kommune ved valg. Hun logger inn via Skatteetatens nettsider med BankID og oppdaterer adressen sin to uker før flytting.

    Konsekvensene av ikke å melde adresseendring

    Det å utsette eller ignorere å melde adresseendring kan ha uønskede konsekvenser, som påvirker både det offentlige og ditt personlige liv.

    • Eksempel på tapt post: Markus glemte å melde adresseendring da han flyttet. Resultatet var at han gikk glipp av flere viktige brev, inkludert en innkalling til en viktig helseundersøkelse.

     

    Er du i ferd med å flytte, eller har du nylig flyttet og ennå ikke meldt adresseendring i folkeregisteret? Ikke vent lenger. Å sørge for at din adresse er oppdatert er kritisk for alt fra å motta post til å utøve dine rettigheter. Besøk Skatteetatens nettsider i dag for en enkel og rask oppdatering. Og mens du er i gang, hvorfor ikke dykke dypere inn i vårt innhold? Vi har et hav av ressurser og veiledninger som kan gjøre din overgang til et nytt hjem så smidig som mulig. Enten det er tips for flytting, interiørinspirasjon, eller viktige offentlige tjenester – vi har det du trenger for å starte ditt nye kapittel på rett fot. Bli værende, utforsk, og gjør din flytteprosess enklere med oss ved din side.

    Det å melde flytting er en viktig prosess som sikrer at posten din blir videreformidlet korrekt, og at offentlige registre er oppdaterte. Her er noen nyttige tips for å gjøre prosessen så smidig som mulig: I tillegg til tipsene nedenfor kan du også lese mer om dette her.

    1. Start Tidlig

    Begynn prosessen med å melde flytting så snart du har en flyttedato. Dette gir deg god tid til å organisere alt og sikre at overgangen blir sømløs. Husk at du kan melde fra om flytting til Posten og Folkeregisteret opptil 31 dager før selve flyttedagen.

    1. Meld Flytting Digitalt

    Både Posten og Skatteetaten tilbyr enkle digitale løsninger for å melde flytting. Ved å bruke disse digitale tjenestene, kan du spare tid og energi. Du trenger vanligvis bare BankID for å logge inn og oppdatere adressen din.

    1. Ikke Glem Folkeregisteret

    I tillegg til å informere Posten, er det viktig å melde adresseendring til Folkeregisteret. Dette sikrer at din offisielle adresse er oppdatert, noe som er avgjørende for blant annet stemmerett, skattesaker og tilgang på offentlige tjenester.

    1. Dobbelsjekk Videreformidling av Post

    Når du melder flytting hos Posten, vil posten din automatisk bli videreformidlet til den nye adressen din for en periode. Sjekk hvor lenge denne tjenesten varer og vurder om du trenger å forlenge den.

    Adresseendring

    Hvordan melde adresseendring?

    Hvor du melder adresseendring avhenger av hvilken type adresse som skal endres. Hvis det kun er postadressen som skal endres, kan dette gjøres på Postens hjemmeside. Skal du endre den folkeregistrerte adressen, må Folkeregisteret informeres om dette. Hos oss kan du enkelt fylle ut en samlet flyttemelding som sendes både til Folkeregisteret og Posten. Dette sikrer at alle relevante instanser mottar din nye adresse raskt. Det er også viktig å melde adresseendring til andre selskaper, som for eksempel ditt mobilabonnement. Vår tjeneste gjør det enkelt å varsle alle nødvendige parter om din nye adresse.

    Adresseendring hos Folkeregisteret

    Folkeregisteret har opplysninger om alle som bor i Norge. Ved flytting, giftermål eller dødsfall er det viktig å informere Folkeregisteret. Mange offentlige instanser og noen private aktører, som banker og NAV, henter opplysninger fra Folkeregisteret. Oppdaterte opplysninger er derfor essensielle. På vår hjemmeside kan du fylle ut en flyttemelding og motta et ferdig utfylt skjema som kan sendes direkte til Skatteetaten.

    Hva skjer ved adresseendring?

    Det er viktig å skille mellom bostedsadresse og postadresse. Bostedsadressen er registrert i Skatteetaten/folkeregisteret mens postadressen brukes av Skatteetaten og andre myndigheter. Du kan ha flere postadresser, men kun én folkeregistrert adresse. Når du melder flytting til Posten, vil posten automatisk bli ettersendt gratis i to måneder. Det er også mulig å betale for forlenget ettersending.

    Er man pliktig til å melde adresseendring?

    Ja, det er pålagt å melde endring av bostedsadresse til Folkeregisteret innen 8 dager etter flyttedato, og tidligst 31 dager før flytting. Mange selskaper og offentlige etater, som NAV, Forsvaret, Lånekassen og Skatteetaten, henter informasjon fra Skatteetaten/Folkeregisteret. Derfor er det viktig at opplysningene er korrekte og oppdaterte for å unngå bøter.

    Kort fortalt om adresseendring

    Adresseendring for personer eller selskaper skal meldes til skatteetaten gjennom en flyttemelding. Hos oss kan du enkelt gjøre dette på nett i løpet av få minutter. Hvis du er usikker på hvordan du fyller ut skjemaet, kan du kontakte oss for veiledning. Adresseendring skyldes ofte flytting, men kan også være på grunn av endringer i husnummer, gatenavn eller postnummer av Posten Norge. Hvert år flytter over 650 000 mennesker i Norge, og en gjennomsnittlig nordmann flytter 7-8 ganger i løpet av livet.