Melde flytting på 1-2-3

Hos oss kan du raskt og enkelt melde flytting ved hjelp av en samlet flyttemelding. Følg stegene på siden og samtlige av dine viktige kontakter vil få oppdatert informasjon om din nye adresse. En flytteprosess bærer preg av kaos og et stramt tidsskjema, men ved å ta i bruk Flytteskjema forsvinner dette
1. Fyll ut flytteskjema
2. Velg mottakere
3. Send inn flytteskjema
ℹ︎
Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til å melde flytting hvis man flytter til en annen kommune. Flyttemelding må sendes innen åtte dager etter flyttingen.
1Addresse
    2Personlig informasjon

    Tjenesten koster kr 399,- som belastes ditt mobilabonnement ved fullføring av tjenesten.

    Ved å fullføre adresseendringstjenesten får du:
    • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

      Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

    • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte utfylt med dine data.

      Du vil motta en epost med direkte utfylt skjema for flyttemelding til Folkeregisteret. Husk at du og er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret.

    • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

      Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

    Så enkelt er det:

    • Legg inn adresser og informasjon om deg

      Sett i gang ved å fylle ut skjemaet for
      å melde flytting.
    • Velg mottakere av flyttemeldingen din

      Velg de mottakerne du ønsker at skal motta
      informasjon om at du har flyttet.
    • Send flyttemeldingen

      Fullfør registrering og flyttemeldingen sendes
      automatisk til mottakerne.

      Ferdig skjema til folkeregisteret sendes til din epost.
    4
    Gjennomsnittlige
    leverandørbytter
    3,000 +
    Fornøyde
    kunder
    3,000
    Flyttemeldinger
    spart

    Melde flytting i Norge

    Husk å melde flytting til Folkeregisteret

    Man er pålagt å melde flytting til Folkeregisteret tidligst innen 31 dager og senest 8 dager etter flyttedato. Dersom dette ikke blir gjort kan det påløpe gebyrer fra staten. Du kan lese mer om dette på Folkeregisteret sin hjemmeside. Samtidig finnes det visse unntak der man ikke er pålagt å melde flytting som for eksempel når man er student. Dersom man studerer og flytter hjemmefra, trenger man altså ikke melde flytting til Folkeregisteret. I slike tilfeller kan man velge å kun melde fra til Posten slik at man får oppdatert postadressen.

    Postadresse og Folkeregistrert adresse

    Samtidig kan det i mange tilfeller være lurt å ha postadresse og Folkeregistrert adresse på samme sted. Det er ulike grunner til dette som at noe post kun blir sendt til Folkeregistrert adresse og dermed vil du ikke motta denne dersom du ikke bor på dette stedet. Du kan lese mer detaljert informasjon om Folkeregisteret på deres hjemmeside dersom du ønsker det eller på Posten sin side når det gjelder ytterligere informasjon om ettersending av post og lignende.

    Flyttemelding i Norge

    Husk at dersom du/dere skal bo i et hus eller leilighet med flere leiligheter, må man oppgi bruksenhetsnummer som del av bostedsadressen. Dette nummeret står vanligvis på utsiden av døren til leiligheten øverst ved dørkarmen. Dersom du er usikker kan du også kontakte eier av leilighet dersom du leier. Hvis ikke skal dette stå i leie- eller kjøpskontrakt. Du trenger ikke legge til bruksenhetsnummer dersom du kun melder flytting til Posten, men melder du flytting til Folkeregisteret må dette nummeret med.

    Nordmenn på flyttefot

    Over 250 000 nordmenn flyttet mellom ulike kommuner og fylker i 2019 og nærmere 500 000 innad i egen kommune. Dette tar nordmenn til topps når det gjelder flytting innad i landet i Europa. Det er som regel unge som flytter fremfor eldre, samtidig som man ser en økning i antallet som flytter over 50 år. Det er ulike grunner til at man flytter, men som regel er drivkreftene studier, jobber, familie, kjæreste gjengangerne. De unge flytter gjerne mer ettersom de har studier og jobber som er ettertraktet i større byer.

    Endring i flyttemønster under koronapandemien

    Deretter flytter mange tilbake til hjembyen eller områder i nærheten når de får familie. Da kan leiligheten i storbyen fort bli litt trang og et hus midt i Oslo bli litt over budsjettet for de fleste. Under koronapandemien var det en økning i flytting ut fra urbane strøk og de større byene. Dette hadde blant annet sammenheng med at prioriteringene endret seg når grensene stengte og det ble lagt en rekke restriksjoner på det sosiale livet. Tilbud som kino, restauranter og klubber i storbyene kunne ikke lenger tas i bruk og folk trakk seg ut til utkantstrøk der man gjerne hadde større plass å boltre seg på. Om denne trenden

    Melde flytting med en samlet Flyttemelding

    Ved å benytte deg av en enkel og rask flyttemelding kan du få varslet selskaper, leverandører med mer om din adresseendring. En flytteprosess forbindes i de fleste tilfeller med tidspress og kaos. Vi ønsker å forenkle denne tiden og sørge for at samtlige av dine viktige kontakter får tilgang til din nye adresse umiddelbart. Ved å benytte deg av en samlet flyttemelding fra oss vil du i løpet av kort tid få tilsendt den ferdig utfylt som kan sendes videre til Folkeregisteret og Posten. Les mer og fyll ut din flyttemelding på 1-2-3 hos oss i dag.