Flyttemelding

En samlet flyttemelding! Hos oss kan du gjøre flytteprosessen enkel ved å fylle ut en samlet flyttemelding som melder fra til selskapene og organisasjoner du er medlem hos. Du vil i løpet av kort tid motta et ferdig utfylt skjema, en flyttemelding som oppdaterer Folkeregisteret om din nye adresse.
1. Fyll ut flytteskjema
2. Velg mottakere
3. Send inn flytteskjema
ℹ︎
Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til å melde flytting hvis man flytter til en annen kommune. Flyttemelding må sendes innen åtte dager etter flyttingen.
1Addresse
  2Personlig informasjon

  Tjenesten koster kr 399,- som belastes ditt mobilabonnement ved fullføring av tjenesten.

  Ved å fullføre adresseendringstjenesten får du:
  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte utfylt med dine data.

   Du vil motta en epost med direkte utfylt skjema for flyttemelding til Folkeregisteret. Husk at du og er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret.

  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  Så enkelt er det:

  • Legg inn adresser og informasjon om deg

   Sett i gang ved å fylle ut skjemaet for
   flyttemelding.
  • Velg mottakere av flyttemeldingen din

   Velg de mottakerne du ønsker at skal motta
   informasjon om at du har flyttet.
  • Send flyttemeldingen

   Fullfør registrering og flyttemeldingen sendes
   automatisk til mottakerne.

   Ferdig skjema til folkeregisteret sendes til din epost.
  4
  Gjennomsnittlige
  leverandørbytter
  3,000 +
  Fornøyde
  kunder
  9
  Flyttemeldinger
  spart

  Send Flyttemelding i Norge på nett

  Hvorfor benytte seg av flyttemelding?

  Dersom du skal endre bostedsadresse er du pålagt å melde flytting til Folkeregisteret senest 8 dager etter flyttedato og tidligst 31 dager før flytting. Dersom du ikke følger dette, kan det påløpe gebyrer fra staten. Den enkleste måten å melde flytting på er ved å fylle ut en flyttemelding på nett. Dette kan gjøres hos oss på få minutter og du vil dermed få tilsendt en ferdig utfylt flyttemelding til Folkeregisteret og Posten. På den måten kan samtlige offentlige etater som lånekassen, skatteetaten, NAV og banker samt selskaper og leverandører bli opplyst om din nye adresse.

  Flyttemelding som student?

  Dersom du er student, er du ikke pålagt å melde flytting av bostedsadresse til Folkeregisteret. Med andre ord kan du velge å kun melde flytting av Postadresse dersom du for eksempel flytter inn i et kollektiv i studiebyen. Samtidig bør du være klar over at det ikke nødvendigvis er alt av post som blir sendt til postadresse, ettersom noe automatisk kun blir sendt til Folkeregistrert adresse.

  Det kan derfor være lurt å melde flytting av begge adresser når man først endrer bosted. Dette kan raskt og enkelt gjøres på vår hjemmeside ved å fylle ut en samlet flyttemelding. På den måten får offentlige etater som Lånekassen, NAV, Forsvaret samt banker og andre selskaper eller leverandører opplysninger om din nye adresse umiddelbart.

  Flytte ut av Norge?

  Dersom du skal melde flytting til utlandet i et land utenfor Norden må du melde fra til Skattekontoret hjemme. Du er pålagt å melde flytting dersom du befinner deg i utlandet i minst seks måneder. Da er det Skatteetaten som avgjør om du registreres som utvandret eller ikke. Du kan raskt og enkelt laste ned og fylle ut skjemaet flyttemelding til utlandet og sende dette til Skatteetaten, tidligst 14 dager før avreise. Det er viktig å legge ved kopi av pass eller annen gyldig legitimasjon i disse tilfellene. Du vil motta et brev når flyttemeldingen er behandlet. Dette brevet vil bli sendt til din adresse i utlandet.

  Flytting fra Norge til de nordiske landene

  Dersom du flytter fra Norge til enten Sverige, Danmark, Island, Finland eller Færøyene og Grønland skal flyttingen kun meldes i det landet du flytter til. Dersom meldingen om flytting blir godtatt i et av de landene nevnt ovenfor, vil du automatisk bli registrert som utvandrer fra Norge. Dette har sammenheng med at de nordiske landene samarbeider på tvers av systemer og har bedre oversikt og kommunikasjon når det gjelder registrering av flytting på tvers av landegrensene, sammenlignet med andre steder i verden. Dermed er prosessen noe enklere dersom du skal melde flytting til et av de nordiske landene.

  Nordmenn på flyttefot

  Over en halv million nordmenn flytter innad i landet hvert eneste år. I tillegg til dette tallet flytter nærmere 250 000 nordmenn innad i sin egen kommune. Dette bidrar til at vi som nasjon ligger på topp i Europa når det gjelder flytting innenfor egen landegrense. Hvorfor flytter nordmenn relativt hyppig? Det finnes ulike grunner til det, men ser man på de store drivkreftene for flytting er dette gjerne jobb, studier eller familie.

  I tillegg er det større flyttestrøm blant unge sammenlignet med elder. I Norge har man sett tendensen til at unge gjerne flytter på seg i forbindelse med jobb og studier til større byer som Oslo, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger. Når man blir mer etablert og ønsker bosette seg i for eksempel hus med barn flytter mange tilbake til hjemkommunen eller ut fra de største byene. Den største flyttingen i landet skjer mellom Oslo og nabokommunene som Akershus.