Folkeregisteret flytting

Det er viktig å være klar over at Folkeregisteret må ha beskjed om flytting tidligst innen 31 dager og senest 8 dager etter at du har flyttet. Når du flytter i Norge er du pålagt å sende flyttemelding, men hvordan gjør man egentlig det? Hos oss kan du raskt og enkelt fylle ut en samlet flyttemelding til både Folkeregisteret og Posten.
1. Fyll ut flytteskjema
2. Velg mottakere
3. Send inn flytteskjema
ℹ︎
Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til å melde flytting hvis man flytter til en annen kommune. Flyttemelding må sendes innen åtte dager etter flyttingen.
1Addresse
  2Personlig informasjon

  Tjenesten koster kr 399,- som belastes ditt mobilabonnement ved fullføring av tjenesten.

  Ved å fullføre adresseendringstjenesten får du:
  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  • Flytteskjema til Folkeregisteret direkte utfylt med dine data.

   Du vil motta en epost med direkte utfylt skjema for flyttemelding til Folkeregisteret. Husk at du og er pliktig til å melde flytting til Folkeregisteret.

  • Send flyttemeldingen til ubegrenset antall mottakere.

   Søk, velg å legg til fra over 600,000 bedrifer. Spar masse tid ved å sende kun en flyttemelding.

  Så enkelt er det:

  • Legg inn adresser og informasjon om deg

   Sett i gang ved å fylle ut skjemaet for
   flytting.
  • Velg mottakere av flyttemeldingen din

   Velg de mottakerne du ønsker at skal motta
   informasjon om din flytting.
  • Send flyttemeldingen

   Fullfør registrering og flyttemeldingen sendes
   automatisk til mottakerne.

   Ferdig skjema til folkeregisteret sendes til din epost.
  4
  Gjennomsnittlige
  leverandørbytter
  3,000 +
  Fornøyde
  kunder
  9
  Flyttemeldinger
  spart

  Folkeregisteret og flytting kort fortalt

  Hvordan melde flytting til Folkeregisteret

  Ved å benytte deg av vår flyttemelding skjema på hjemmesiden kan du raskt og enkelt melde flytting av bostedsadresse til Folkeregisteret. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn informasjon om din nye adresse og du vil i løpet av kort tid motta ferdig utfylt skjema til Folkeregisteret. Du kan også melde flytting til Posten samt andre selskaper og leverandører med en samlet flyttemelding hos oss. Vi er klar over at en flytteprosess ofte er preget av mangel på tid, kaos og mye som skal gjøres. Derfor gjør en samlet flyttemelding hos oss prosessen enklere for deg og dine i flytteperioden.

  Flyttemelding for innenlands flytting i Norge

  Innen 8 dager etter flyttedato og tidligst 31 dager før flytting må Folkeregisteret motta opplysninger om din nye adresse enten på papir eller elektronisk. Registrering av endret adresse kan påvirke hvilken kommune du skal stemme i, skatte til og få offentlige ytelser fra. Derfor er det viktig at denne informasjon er korrekt. Det er altså ikke kun brev og pakker som inngår i viktigheten av riktig adresse. Dersom du er nordisk borger som ønsker å bo i Norge trenger du kun melde flytting til Folkeregisteret. Dette gjelder hvis du er enten svensk, dansk, islandsk eller finsk statsborger som ønsker å bo i Norge.

  Melde flytting fra Norge til Folkeregisteret

  Dersom du oppholder deg i utlandet i mer enn 6 måneder må du melde flytting fra Norge og du blir registrert deretter. Dersom du kun er borte fra Norge i 5 måneder, men reiser tilbake for å være i hjemlandet vil du ikke bli regnet som fraflyttet fra Norge. Det som har betydning, er hvor ditt faste bosted er og om dette er utenfor Norge i mer enn 6 måneder. Man kan fritt flytte dit man vil og hvor lenge man ønsker. Dersom du ønsker å for eksempel bo i et annet land i Europa, Asia eller en annen verdensdel noen uker, måneder eller år står man fritt til å gjøre dette. Samtidig er det viktig at man opplyser hjemlandet og Folkeregisteret om bostedsendringer.

  Flyttestrømmen i Norge

  Det viser seg at de mest populære byene å flytte til for nordmenn i Norge er Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Samtidig er det en stor flyttestrøm fra Oslo til nabokommunene som Akershus med en flyttestrøm på 17 000 personer i året. Statistiske undersøkelser viser at de fleste flytter relativt kort og at det gjerne er i forbindelse med studier og jobb når man er yngre. I denne perioden er folk mer mobile og ikke kommet i etableringsfasen enda. De fleste flytter innenfor kommuner eller mellom kommuner i relativ nærhet av hverandre. I aldersperioden 20 til 35 år er flytteaktiviteten størst og nordmenn flytter i snitt rundt 7-8 ganger i løpet av livet.